Szolgáltatásaink - fogpótlás, implantáció, esztétikai kezelés

A következő szolgáltatásokat kínáljuk díjmentesen: fogászati tanácsadás, előzetes állapotfelmérés és egyénre szabott kezelési terv kidolgozása, valamint olyanfajta szájhigiéniai vizsgálatok mint pl. a fogkő-eltávolítása ultrahanggal és a fogíny vizsgálata.
Még egy tökéletesen ápolt száj is szorulhat egy kis fogorvosi segítségre. Alig látható fogközti helyek fogágy-gyulladások gyakori melegágya. Ezen gyulladásos szövetmaradványok eltávolítása műszereink segítségével nem jelent nagy megterhelést betegeink számára. Ennek megelőzésének érdekében a fisszúrákat elzárják, megszünteteve ezzel a baktériumok és ételmaradékok támadási felületét. Egy speciális éjszakai fogsínnel megelőzhető a fogak felszíneinek kopása, biztosítva ezzel az egészséges és tartós harapást.

Fogpótlás

A klinikánk modern technikai háttere lehetővé teszi a legújabb technológiák alkalmazását és bármely típusú fogpótlás elkészítését. A fogtechnikai laborunk munkatársai rendszeresen vesznek részt továbbképzeseken, melynek eredménye gyors és alapos munkánkban nyilvánul meg. A fogpótlás készítésének minden fázisában szem elött tartjuk pácienseink óhajait. Személyes megbeszélések során együtt választjuk ki a fogak színét, alakítjuk a fogak formáját, méretét, a harapás magasságát stb. A kezelést csak akkor tekintjük lezártnak, ha elértük a kívánt komfortérzést.

Íme egy rövid lista a kínált szolgáltatásainkból:

 • Implantatkronen und Brücken
 • Keramikbrücken
 • Einzelkronen aus Keramik
 • Keramikbrücken kombiniert mit verschiedenen Verankerungsmöglichkeiten
 • Stiftaufbauten bei wurzelbehandelten Zähnen
 • Totalprothesen mit Teleskopkronen verankert
 • Teilprothesen verankert mit Klammern
 • Totalprothesen
 • Geschiebeverankerung
 • Knirsch-schienen

Implantáció (Fogbeültetés)

Mivel jár az implantátum behelyezése?
A fogimplantátumok titán csavarok, melyeket speciális szájsebészeti beavatkozással helyeznek az állkapocscsontba. 10-12 hét eltelte után nagyon teherbíró hordozóegységgé válnak, tehát rögzülnek a csontszövetben. Ezután megkezdödhet a fogbeültetés tényleges, latható részének, mégpedig a kerámia koronának, kerámia hídnak vagy a protézisnek az elkészítése. Ezek bármelyike nagy részben hozzájárul a páciens életminöségéhez. Fogorvosaink kizárólag szövetbarát anyagokkal dolgoznak, viszont fontos, hogy a páciens megfelelő mennyiségű és minőségü csontállománnyal rendelkezzen. A tiszta, ötvözetlen titánt nemcsak a fogászatban, hanem a orvostudomány más szakterületeien is alkalmazzák. Ezt az anyagot 98,7%-ban elfogadja az emberi szervezet. A fogorvos felelőssége elsősorban a fogmű elkészítéséig terjed, utána a karbantartásért főleg a beteg felelős. Fokozott figyelmet kell fordítani a szájhigiéniára, csak így növelhető az implantátum élettartama. A fogmű jellegétől függően szükség lehet speciális eszközök, mint a fogköztisztító kefe vagy a fogselyem használatára is. Kérjük az implantátum behelyezése után keresse fel fogorvosát évente legalább egyszer.

Szájsebészet

A fogászat egyik nagy szakterülete a szájsebészet, arc-, állcsontsebészet, azaz maxillofaciális sebészet. Dr. Gróf Ágoston főorvos évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a szakterületen. Hozzáértő és szakmaszerető csapatával mindig arra törekszik, hogy a szájsebészeti beavatkozás amennyire csak lehetséges fájdalommentesen történjen.
A következő felsorolás rövid áttekintést nyújt Önnek arról, hogy vajon milyen megbetegedések gyógyításvál foglalkozik ez a szakterület.

 • Különböző implantátumok elkészítése egyéni adottságokhoz igazítva
 • Az állkapocscsont kezelése a gyógyulás idötartamának lerövidítése céljából
 • Sinus-lift - az arcüreg alapjának megemelése
 • Fog- és gyökérmaradványok eltávolítása sebészeti beavatkozással
 • Bölcsességfogak eltávolítása mütét segítségével
 • Retineált fogak sebészi ellátása
 • Gyökércsúcs-rezekció
 • Szájüregben található sérülések és gyulladások soft-lézeres (lágylézeres) kezelése

Esztétikai kezelések

Professzionális fogfehérítés, fogkőeltávolítás ultrahangos eljárással, soft-lézer (lágylézer) kezelés, fogászati ékszerek.
Nem minden kezelés ér fel egy nagy beavatkozással. A fentiekben felsorolt módszerek segítségével rövid idön belül szép mosolyt „varázsolunk“ az Ön arcára. Ápolt fogsor, megnyerő mosoly érdekében hatékony módszerekkel dolgozunk. Különféle festékanyagok elszínezhetik a fogakat és a fogkövet is, eltávolításuk nem időigényes. A fogászati ékszerek különleges ékességek, amelyek következmények nélkül a fogakhoz rögzíthetök. Kisebb ínygyulladások esetében soft-lézer (lágylézer) segítségével a rohamos gyógyulás érhető el.